Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Özel Bir İğne ile Yapılan Önemli Cerrahi Tedavi: Ablasyon

Girişimsel onkoloji, ultrason, tomografi, anjiyografi gibi radyolojik görüntüleme yöntemleriyle gerçekleştirilen minimal cerrahi tedavileri ifade ediyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, ablasyon ile tümörleri yok edebildiklerini belirtirken, özel bir iğnenin kullanılması sayesinde herhangi bir kesi yapmaya gerek olmadığını vurguluyor. Bu teknik, cerrahi müdahale ile benzer başarı seviyesine ulaşarak kanser tedavileri arasında önemli bir yer edinmiş durumda.

Tümörlerin Yakılmasıyla Etkili Bir Yöntem: Ablasyon

Ablasyon, girişimsel onkoloji alanında dikkat çeken bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, yapılan bilimsel çalışmaların ablasyonun cerrahi seçeneklerle benzer başarıya sahip olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Bu yöntemin karaciğer, akciğer, böbrek, yumuşak doku ve kemik kanserlerinde sıkça tercih edildiğini ifade eden Dökdök, tümörlerin yüksek sıcaklığa maruz bırakılarak yakılmasıyla kitlenin tamamen yok edildiğini söylüyor.

Kesi ve Yara İzi olmadan Ablasyon Uygulaması

Ablasyon, biyopsi iğnesine benzer özel bir iğne ile ciltte kesi yapmadan tümörün içine girilerek gerçekleştiriliyor. Bu yöntemde ciltte herhangi bir yara izi oluşmadığına dikkat çeken Dr. Dökdök, iğnenin tümör hücresine verdiği ısı enerjisi ile tümörün yakıldığını açıklıyor. Cerrahi müdahaleye göre daha düşük riskler ve hızlı iyileşme süreci vurgusunu yapan Dr. Dökdök, ablasyonun ileri evre hastalıkların yanı sıra erken evrelerde de başarılı bir seçenek olduğunu belirtiyor.

İşlem Süresi Lezyon Sayısına göre Değişkenlik Gösteriyor

Ablasyon tedavisinin süresinin lezyon sayısına göre değiştiğini belirten Dr. Dökdök, bir veya iki lezyon için bir saatlik bir sürenin yeterli olabileceğini ancak 10 lezyonun varlığında üç ila dört saatlik bir işlem süresine ihtiyaç duyulabileceğini ifade ediyor. Hastaların işlem öncesinde ve sonrasında standart cerrahi prosedürlere uygun hazırlık yapmaları gerektiğini vurgulayan Dr. Dökdök, olası komplikasyonlar için hastaların bilgilendirilmesinin ve düzenli kontrollerin önemini vurguluyor.

Ablasyon Sonrası Kontrol ve Tedavi

Ablasyon işleminin başarısını ölçmek adına yapay zekâ destekli görüntüleme yöntemlerinin kullanıldığını belirten Dr. Dökdök, tüm tümör sınırlarının kontrol altına alındığını belirtiyor. İlerleyen dönemde yapay zekâ ve navigasyon teknolojileriyle tedavilerin daha da gelişeceğini dile getiren Dr. Dökdök, hastaların daha hızlı ve kolay bir tedavi sürecine sahip olacaklarını ve radyasyona daha az maruz kalacaklarını söylüyor.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

‘4 hekimden 3’ü gelirinden memnun değil’

Ankara Tabip Odası Hekim Profil Araştırması’nın ön değerlendirme toplantısı yapıldı. Raporun ön değerlendirme sonucuna göre her dört hekimden sadece biri gelirinden memnun.

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Türkiye’de her 5 çocuktan 1’i fazla kilolu

Ankara’da lise öğrencisi Mahmut Baloğlu (17) Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Obezite Merkezi’nde 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü.

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.