Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

AFAD, Marmara Denizi’nde 6,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldiğini Açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında saat 12.49’da 6,2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Bu depremin, Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Orta Marmara içinden geçen segmenti üzerinde gerçekleştiği belirtildi.

Silivri açıklarında gerçekleşen depremin ardından birçok artçı sarsıntı kaydedildi.

Depremlerin artmasıyla birlikte deprem sigortalarına olan ilgi yeniden arttı. Ancak, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından bile birçok ev hala Zorunlu Deprem Sigortası’na sahip değil.

DOĞAL AFET SİGORTALAR KURUMU: İstanbul’da Zorunlu Deprem Sigortalılık Oranı Yüzde 62

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerine göre, İstanbul’da zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 62 ve yaşayan poliçe sayısı yaklaşık 2,6 milyon seviyesinde bulunuyor.

Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 56 iken, İstanbul’un yüzde 62’lik sigortalılık oranı Türkiye ortalamasının üstünde bulunuyor.

İstanbul’da sigortalılık oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına rağmen hala her 10 evden 4’ünün deprem sigortasına sahip olmaması dikkat çekiyor.

Marmara Bölgesi’nde sigortalılık oranı yüzde 64 ile birinci sırada yer alıyor. En düşük sigortalılık ise yüzde 45 ile Karadeniz Bölgesi’nde görülüyor.

DASK Hattı Ile Hasar İhbarları Kolayca Yapılabilir

Depremin ardından hasar gören sigortalı yapılar için vatandaşlar, DASK’ın “ALO 125” Zorunlu Deprem Sigortası Hattı’nı arayarak veya “www.dask.gov.tr” adresinden ve e-Devlet Kapısı’ndan hasar ihbarlarını iletebilirler.

Devlet garantisi altında sunulan DASK, konutları depreme ve deprem kaynaklı diğer afetlere karşı koruma altına alıyor.

27 Eylül 2000’den bu yana yürürlükte olan Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması, toplumda sigorta bilincini artırmak için kurum ve sigorta şirketleri tarafından sürdürülmektedir.

Related Posts

Samsun’da “ekmeğe zam” kararı mahkemeden döndü

Samsun’da “ekmeğe zam” kararı mahkemeden döndü

Ekmek zammı mahkemeden döndü: Fiyatlar düşüyor

7 Şubat’ta Samsun’da ekmek fiyat tarifesi güncellenmiş ve 210 gramı 10 TL’den satılan ekmek 12,5 TL’ye yükseltilmişti. Yasal itiraz süresi olan 15 gün içerisinde Samsun Valiliği, zamlı tarifeye itiraz etti. İtiraz komisyonunda ise karar değişmedi …

Doğuş Otomotiv’de ilk çeyrekte kritik tablo: Satışlar düştü, kar yüzde 86 geriledi

Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş., 2025 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarında kritik tablo ortaya çıktı. Şirketin net dönem karı yüzde 86 oranında eriyerek 576,8 milyon liraya geriledi.

ING’den çarpıcı tahmin: Dolar yıl sonu 43 lira olacak

Uluslararası finans devi ING, Türkiye ekonomisine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Merkez Bankası’nın kararlı parasal sıkılaştırma politikalarına dikkat çeken kuruluş, Türk lirasının güçlü performansını sürdüreceğini öngörerek 2025 yılı sonu için dolar/TL tahminini güncelledi: 43 TL.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bayram ikramiyesi 2025: Emeklilere ödeme tarihi belli oldu mu? İşte beklenen ödeme takvimi

2025 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. Bu yıl 4 bin TL’ye yükseltilen bayram ikramiyesi, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri başta olmak üzere birçok hak sahibinin hesabına yatırılacak. Ödemelerin 26 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında yapılması bekleniyor. İşte tüm detaylar…