Büyük beklenti vardı: Filistin konferansında geri adım sinyali

Paris-Riyad Konferansı: Filistin’in Tanınması ve Yol Haritası Belirleniyor

İngiliz The Guardian gazetesine ve Suudi Arabistan merkezli Asharq’a göre, Paris-Riyad eşbaşkanlığında gerçekleştirilecek konferans, Filistin’in tanınması için şartların tartışılacağı ve yol haritasının belirleneceği önemli bir toplantı olacak.

İSRAİL’E GÜVENCE VERİLMİŞ

Son zamanlarda özellikle İngiltere ve Fransa’dan İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve insani yardımlara engel olması nedeniyle Tel Aviv’e karşı “daha somut ve sert adımlar” atılacağı yönünde açıklamalar yapılmaktaydı. Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçen hafta Filistin devletini tanımanın “ahlaki bir sorumluluk olduğunu” belirtmiş ve bu adımın New York’taki konferansta atılabileceği beklentisi oluşmuştu. Ancak Filistin’in tanınmasının belirli şartlara bağlı olacağı ve Fransız diplomatların İsrailli meslektaşlarıyla görüşerek konferansın Filistin’in tanınması zirvesine dönüşmeyeceği konusunda garanti verdiği iddia ediliyor.

İKİ TEMEL ŞART

İddialara göre Fransa, İngiltere ve Kanada, Filistin Yönetimi ve Hamas’ın Filistin devletinin tanınmasını Ramallah merkezli Filistin Yönetimi’nin seçimlere giderek parlamentoyu yenilemesi ve siyasi reformlar yapması şartına bağlıyor. Ayrıca Hamas’ın Gazze’deki yönetiminin seçilmiş Filistin hükümetine devri ve bölgenin silahsızlandırılması da önemli koşullar arasında yer alıyor.

FRANSA’DAN ‘SOYKIRIMA ORTAKLIK’ SORUŞTURMASI

FRANSA Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı (Pnat), İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında insani yardımların girişini engellemeye çalışan Fransa vatandaşlarına yönelik soruşturma başlattı. Gazze’ye yardım girişine engel olan “Israel is Forever” ve “Tzav-9” adlı dernekler ile yardımları durdurmaya çalışan Fransız vatandaşları, “soykırıma ortaklık, soykırımı teşvik ve insanlığa karşı suçlar işlemek” ile suçlanıyor. Tzav-9 derneği geçen yıl Gazze’ye yardım tırlarının girişini engellediği gerekçesiyle Avrupa Birliği ve ABD’nin yaptırım listesine alınmıştı.

Related Posts

İran ABD’yi de hedef aldı: Dünya gördüklerine şoke olacak

İsrail dün sabaha karşı İran’ın başkenti Tahran, Tebriz, İsfahan’daki Natanz nükleer tesisini hava saldırıları ile vururken Loristan, Kirmanşah, Şiraz, Huzistan, Hemedan ve Kum kentlerinde saldırılarına devam etti. İran’ın nükleer bomba yapmaya …

İran’ın nükleer tesisleri nerede ve hangileri saldırıya uğradı?

İran’ın nükleer tesisleri nerede ve hangileri saldırıya uğradı?

İmamoğlu’ndan, İsrail’in İran saldırısına ilk tepki: Tüm bölge ülkelerine çağrı yaptı!

İsrail ordusu, İran’da pek çok noktayı vurdu. İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami ve üst düzey nükleer bilimcileri hedef alındı. Saldırıya, tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’ndan da bir tepki geldi.

İsrail’in İran’a saldırısında nükleer bilim insanları hayatını kaybetti

İsrail’in İran’a saldırılarında 6 nükleer bilim insanının hayatını kaybettiği bildirildi.

‘Trump kart’ tanıtıldı

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki yasadışı göçmen politikalarını sıkılaştırmaya devam ederken, yüksek gelirli yabancılar için dikkat çeken bir göçmenlik adımı attı.

Texas’ta hafta sonu beklenen protestolara karşı 7 bin asker görevlendirildi

ABD’de ​​Teksas Valisi Greg Abbott, hafta sonu eyalette gerçekleşeceği öngörülen protestolar için Ulusal Muhafızlar biriminden 5 bin ve Kamu Güvenliği Departmanından 2 bin askerin 7 bin askeri görevlendirdiğini bildirdi.